Är du vår nästa Republikan?

Senior SEM-specialist

Läs mer om tjänsten ⟶

Senior paid social specialist

Läs mer om tjänsten ⟶

Full Stack Webbutvecklare

Läs mer om tjänsten ⟶

Webbdesigner

Läs mer om tjänsten ⟶

”Varför ska jag jobba på Republiken?”

Det är en högst relevant fråga som vi hoppas kunna besvara med den här bilden.

Funkade det?

Om de långa blickarna, glada leendena och rådjursögonen inte övertygade dig så får vi väl bli lite mer konkreta.

Republiken är en digital marknadsföringsbyrå med visionen att bygga rätt företagskultur och kompetenser för att företaget ska leva i minst 100 år. Vi jobbar med ambitiösa tillväxtbolag och kombinerar traditionell marknadsföring med ett datadrivet konverteringsfokus för att nå deras mål.

 • Hos oss jobbar några av branschens mest kompetenta och erfarna personer. Det gör att du får jobba i en utvecklande miljö där din professionella och personliga utveckling sätts i fokus. Samtidigt tror vi att prestigelöshet är viktiga delar i att växa och vi glorifierar inte övertid eller tror att jobbet är allt.
 • Vi vill genuint skapa en fantastisk arbetsplats. Det gör att vi är verkligen bryr oss om varandra, gör roliga saker och utvecklas. På Republiken ska man få vara den man är och komma med hela sin person till jobbet, oavsett om livet är lekande lätt eller tufft för tillfället. Vi tror att den filosofin bidragit till att vår trivsel ligger på runt 90 %.
 • Vi tar långsiktiga beslut, inte minst i medarbetarnas välmående och utveckling. Eftersom vår vision är att bygga en digital marknadsföringsbyrå som lever i 100 år måste vi ta långsiktiga beslut i precis allt. Det gör att vi kan skapa en arbetsplats som skiljer sig mycket från andra.

Vill du få en bättre inblick i vilka vi är? Följ vår vlogg i 10 400 avsnitt eller följ oss på Instagram och LinkedIn.

Andra perks av att vara en Republikan

 • Kompetensutveckling på arbetstid
 • Ambitiös utbildningsbudget
 • Möjlighet att arbeta på distans och flexibla arbetstider
 • Tjänstepension
 • Friskvårdsbidrag
 • Sjukförsäkring
 • Meditation
 • Team-middagar och aktiviteter

Ja, och om vi inte varit tydliga med vilka vi är så kan du alltid kolla på trailern till vår vlogg.

Är Republiken en republik?

Nej, vårt namn har inget att göra med politik att göra. För oss betyder Republiken en samling människor som arbetar tillsammans. Dessutom varade den Romerska republiken i hela 500 år och vi vill gärna bygga ett riktigt långlivat företag.

Vi ska överleva oss själva

Eftersom vår vision är att bygga en digital marknadsföringsbyrå som lever i 100 år måste vi ta långsiktiga beslut.

Republikens vision innebär att vi just nu

 • bygger grunden till en marknadsföringsskola.
 • att vi investerar för att en dag köpa vår egna kontorsfastighet.
 • att alla medarbetare har en ambitiös utbildningsbudget.

Läs mer om våra framtidsplaner här.

Vilka värderingar styr oss?

 

Utifrån den här bilden kan man lätt tro att vi jobbar efter ledorden vin, svärd, vindruvor och stoicism. Men vi jobbar efter fyra kärnvärden. Våra kärnvärden ska genomsyra allt vi gör och har en så given plats i våra liv att vi varje månad skålar för kollegor som varit extra modiga, ansvarstagande, hjälpsamma eller nyfikna.

 • Modiga

För oss innebär inte mod att vara orädd, det handlar om att göra saker trots att det känns svårt och jobbigt.

Vi utmanar oss själva och våra kunder, även de gånger det tar emot eller skapar friktion. Vi har integritet att säga nej till projekt som vi inte tror på eller är rätt för oss. Och vi vågar satsa i orostider trots den där klumpen som kan uppstå i magen.

Mod innebär även att vi vågar vara öppna mot varandra med våra fel och brister. Varje fredag mediterar vi och pratar med varandra om sådant som känns kul, men även sådant som känns svårt och jobbigt.

Mod betyder också att vi vågar ta hjälp av varandra och lära av våra misstag. Och när vi har lärt oss av våra misstag fortsätter vi att testa nya strategier och taktiker trots risken att misslyckas.

 • Ansvarstagande

På Republiken är ansvar en viktig del av hur vi arbetar. Vi tror att människor växer med ansvar och att tydlig ansvarsfördelning gör att alla mår bättre på jobbet.

Därför organiserar vi företaget med hjälp av ett system som heter EOS. Det säkerställer att det finns tydliga mål, ansvarsfördelningar och processer för hur vi når vår vision.

Ansvar innebär även att vi tar ansvar för varandra och stöttar upp när någon har det svårt. Men även att vi tar ansvar och äger våra misslyckanden.

 • Hjälpsamma

Vi finns för att hjälpa våra kunder – så enkelt är det. Vi vill till och med hjälpa dem så långt att de tillslut inte behöver våra tjänster.

Hjälpsamhet betyder också att vi föreslår det som ger bäst ROI för kunden, inte det som ger oss flest fakturerade timmar för oss. Det innebär att vi lägger stor tid av våra projekt på att förstå kundens utmaningar så att vi kan skapa största möjliga effekt av marknadsföringen. Förstudier är med andra ord något vi gillar skarpt!

Hjälpsamhet står även för att vi hjälper varandra och stöttar upp när någon har det svårt. Republiken har inte hunnit finnas så länge men att starta mitt i en pandemi innebär att vi gått igenom mycket. Det är mycket tack vare hjälpsamhet vi tagit oss igenom den perioden och kommit ut starkare på andra sidan.

 • Nyfikna

Nyfikenhet är något som genomsyrar allt vi gör. Vi är nyfikna på varandra, på våra kunder och på nya lösningar.

Det här märks bland annat på att varje Republikan har en utbildningsbudget som används i syfte att lära sig mer om sitt kompetensområde. Vi erbjuder kompetensutveckling på arbetstid och jobbar strukturerat med kunskapsöverföring för att vi hela tiden ska bli smartare och bättre.

Spontanansökan?

Skriv några rader så hör vi av oss till dig!