Så hjälper vi Norban förändra mäklarbranschen

  • Facebook Ads
  • Google Ads
  • SEO
  • Strategi

Om projektet

Norban vill skapa världens bästa mäklartjänst och förändra hur bostäder säljs. Företaget visste redan från start att de hade en intressant produkt. Men de behövde en partner som kunde ta fram en digital strategi och genomföra den.

Nya bostäder/vecka (aug vs. jan 2020)

+430%

Adrian Miller, Norban

Vi har fått så mycket mer än bara någon som kan det tekniska när det kommer till annonsering i digitala kanaler. Vi har fått en kreativ och strategisk samarbetspartner som hjälper oss bygga långsiktiga konkurrensfördelar.

Adrian Miller
Grundare, Norban

Resultatet

Republikens uppdrag har sedan start varit att strategiskt och taktiskt driva Norbans onlineförsäljning. Det innebär både att anskaffa nya bostäder till plattformen och att stötta försäljningen av dem. 

Då Norbans affärsidé var helt ny på marknaden, så behövde företagets digitala marknadsföring byggas upp från grunden.

Samarbetet inleddes med att ta fram en digital strategi så att marknadsinsatserna kunde riktas på rätt sätt. Facebook valdes som huvudsaklig kanal för marknadsföringen då Norban behövde nå ut till en bred målgrupp men nå potentiella köpare i specifika geografiska områden i städer.

Därefter påbörjades den stora utmaningen att kommunicera Norbans tjänst. En typ av tjänst som då saknade alternativ på marknaden. Genom kontinuerligt A/B-testande av olika budskap blev annonseringen allt mer relevant och Norban kunde få viktiga insikter om deras erbjudande. Något som även ändrat hur företaget presenterar sig.

Nästa steg blev att automatisera stora delar av bostadsannonseringen via ett produktflöde i Facebook. Genom att koppla ihop aktiviteter från Norbans app och hemsida med annonseringen har Republiken skapat möjligheter att driva försäljningen ännu mer effektivt. 

Norban har idag framgångsrikt lanserat sin plattform i Stockholm och Helsingborg. Antalet nya bostäder på plattformen har växt snabbt och försäljningarna i takt med det.

Redo att växa?

Republiken passar dig som har ambitiösa tillväxtmål och vill bygga ett starkt och långsiktigt varumärke.

Vi lägger stor vikt vid att skapa utbildande och förtroendeingivande innehåll, och hjälper dig reda ut var, när och för vem ni ska synas.