Case study

Alvhem

Design och webbutveckling

Bakgrund

Göteborgsbaserade Alvhem är ett mäkleri som jobbar lite annorlunda än andra mäklare. De förmedlar villor och lägenheter med liv, patina och själ. Alvhem driver även en inredningsbutik och hjälper sina kunder med inredningskonsultationer.

Av Republiken ville de ha hjälp att ta fram en site som speglade deras varumärke bättre, och som verkligen lyfte deras kompetens och passion för modern byggnadsvård. Sidan behövde också ge utrymme till alla sidor av verksamheten.

Samtidigt var mäklare och marknadsteam i behov av ett smidigt sätt att administrera innehåll, och en anpassad integration med mäklarsystemet Vitec efterfrågades för att underlätta det dagliga arbetet med siten.

Skräddarsydd och anpassningsbar design

Den modulbaserade setupen i WordPress gör det enkelt att skapa nytt innehåll och ger stora möjligheter att skräddarsy designen per block.

En sömlös koppling till Vitec innebär bland annat automatisk koppling till spekulantregister och mindre manuell handpåläggning.

25% ökning av organisk trafik

På grund av en teknisk begränsning på Alvhems tidigare webbplats kunde deras bostäder inte ranka organiskt på Google. Det innebar att Alvhem inte dykte upp vid googlingar av adresser.

Med Republikens lösning fick vi en månad efter lansering följande resultat:

  • En ökning av organisk trafik med 25%
  • En fördubbling (500 -> 1000) av antalet nyckelord som rankar på Google
  • En ökning av antalet topp 3-placeringar på Google med ca 50%

Ett starkare varumärke

Vi tog ett helhetsgrepp kring copy, bilder och design på siten för att hitta Alvhems unika och personliga ton. Siten reflekterar nu fullt ut hur mycket de brinner för det de gör.

Enkelt att hitta till alla tjänster

Alvhems andra ben — butiken och inredningstjänsterna — har fått större utrymme på siten och är enklare för besökare att hitta.

Fokus på den estetiska kompetensen

Den nya designen och det uppdaterade visuella uttrycket lyfter kärnan i Alvhems verksamhet: den estetiska kompetensen och passionen för att bevara och lyfta fram det unika och vackra i alla hem de jobbar med.

Blob image
Samarbetet med Republiken överträffade alla våra förväntningar. Ett knivskarpt gäng med enormt mycket kunskap, förpackat i en otroligt strukturerad form. Vi kan helt enkelt inte vara mer nöjda än vad vi är!
Ida Karlsson
Marknadsansvarig, Alvhem

Se hela webbplatsen på alvhem.com

Vi tar din webbplats till nästa nivå.

Republiken passar dig som vill skapa ett starkt och långsiktigt varumärke. Hör av dig så bygger vi tillsammans en site som dina kunder verkligen vill ha.