CASE STUDY

Modigo

WordPress + WooCommerce

UTMANINGEN

En rebranding av hela varumärket

Modigo är specialister inom neuropsykiatrisk utredning och behandling och en av de största aktörerna inom branschen. När de kom till oss behövde de hjälp med att lyfta design och varumärke för att bättre spegla det ambitiösa, patientfokuserade och initiativrika bolag de faktiskt är. 

En lösning i 4 steg

1. Ett personligt, positivt och lekfullt uttryck

Tonalitet och riktlinjer för bildspråk baserat på den strategiska plattformen vi tog fram gör att Modigo sticker ut bland konkurrenterna. Hoppfullt, okomplicerat och kraftfullt är ledorden.

Färgglada former togs fram i samarbete med en designbyrå för att representera idén att vi alla kommer i olika färger och former. Vi ville att uttrycket skulle vara samtidigt starkt, mjukt och mänskligt.

2. Stabil e-handelslösning som bas

Med en e-handelslösning bestående av kombinationen WordPress, WooCommerce och Svea kopplat mot bokningssystemet gav vi patienterna möjligheten att direkt betala för sina bokade tider.

3. Forskningsbaserad design med patienterna i fokus

Patientintervjuer hjälpte oss förstå målgruppen. Materialet användes också i Modigo Stories, en unik samling artiklar där verkliga människor får komma till tals och berätta sina historier.

Designen baserades på studier och rekommendationer för hur gränssnitt bäst anpassas för människor med ADHD.

4. Smidigt bokningsflöde

För att göra det enkelt för patienterna att navigera ett krångligt vårdsystem byggde vi ett bokningsflöde som guidar dem till rätt region och rätt vårdkontakt.

Resultatet

Ett nytt slagkraftigt varumärke

Med en strategisk plattform som grund fick Modigo hjälp att sätta ord på sin vision, mission och sitt varumärkeslöfte. Idag reflekterar kommunikationen kärnan i vad Modigo är och hjälper dem nå ut till rätt målgrupp.

2021 kunde bolaget säljas och fick nya ägare i Företagsgruppen Broviken.

Blob image
Mycket flexibla och lätta att arbeta med. Republiken har god kreativ höjd och kommer snabbt med konkreta förslag kring våra behov och önskemål. De är också mycket tillgängliga och eventuella problem får snabbt en lösning. De har lagt mycket tid på att verkligen förstå vår verksamhet.
CECILIA ODELSPARR
VD, MODIGO GROUP