Case study

Bilpriser.se

Webb + SEO + Integration

Bakgrund

Mobile first-site för Sveriges ledande bilvärderings­företag

När Bilpriser, som är en del av KVD-koncernen, växte ur sin gamla hemsida fick vi äran att hjälpa dem ta fram en ny.

Utmaningar

  • Optimera för konvertering och designa ett användarvänligt flöde i mobil för alla som vill värdera sin bil
  • Teknisk integration mot Bilprisers API som gör att värderingsfunktionen fungerar utåt på siten som den ska
  • Bibehålla topp 3-placeringar på Google för viktiga sökuttryck med höga volymer även efter nylansering
  • Sticka ut som en seriös aktör i en bransch och nisch som saknar förtroende hos många
Resultat

800 leads första månaden

Drygt 50 000 bilvärderingar gjordes första månaden efter lansering och Bilpriser fick in ca. 800 leads från personer som ville sälja sin bil.

Samtidigt fortsätter siten vara i toppen på Google inom sin nisch tack vare en omsorgsfullt planerad lansering och en gedigen innehållsproduktion från Bilprisers håll.

Ett värderingsflöde optimerat för konvertering i mobil

På bilpriser.se anger du ditt reg.nr. och får bilen värderad på under en minut. Vi gjorde en integration mot Bilprisers API och utformade värderingsflödet som är huvudfunktionen för hela siten.

I ett nära samarbete tog Bilpriser fram allt innehåll till siten och vi arbetade tillsammans fram designen. Då en majoritet av trafiken kom från mobil utgick all design ifrån ”mobile first”-principer. Det säkerställer att gränssnittet är extra användarvänligt för alla som besöker siten från mobilen.

Kunskapsbank med utbildande innehåll

I Värderingsguiden skriver Bilpriser om sina analyser, råd och trendspaningar. Den här typen av utbildande artiklar sprider kunskap och bygger deras övergripande auktoritet och ranking på Google.

Stärkt förtroende

I ett led att sticka ut bland andra aktörer, inger Bilpriser trygghet genom att lyfta fram ett gediget tjänsteutbud, riktiga människor och testimonials.

Blob image
Republiken har varit behjälpliga i allt vi frågat om och kommit med förslag och anpassningar under projektets gång som gjort att resultatet överträffat förväntningarna.
Olle Mattsson
Head of Product, Bilpriser

Vi tar din webbplats till nästa nivå.

Republiken passar startups och scaleups som vill skapa ett starkt och långsiktigt varumärke. Hör av dig så bygger vi tillsammans en konverterande site som dina kunder verkligen vill ha.